Kurkuma thee en afvallen

kurkumathee afvallen

Kurkuma of geelwortel is een ontzettend populair specerij, vooral binnen de Indische keuken. Daarnaast worden er een aantal geneeskrachtige eigenschappen aan kurkuma toegeschreven.

Wist je dat de werkzame stof curcumine helpt met afvallen? Vind ondersteuning bij jouw dieet en raak die extra kilo’s sneller kwijt. Gewoon door het drinken van een dagelijks kopje kurkuma thee.

Methoden om af te vallen

Er zijn verschillende methoden om af te vallen waarbij er slechts één werkt: meer energie verbruiken dan je binnenkrijgt. Helaas is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan…

Daarom zijn er verschillende producten om het dieet te ondersteunen. Eén van deze producten is kurkuma thee. Dit is thee met verse geelwortel of eventueel kurkumapoeder. Hoe kan deze thee jou helpen in de strijd tegen overtollige kilo’s?

Het effect van curcumine

In kurkuma (Indische geelwortel) zit de werkzame stof curcumine. Deze stof ondersteunt de spijsvertering. Het draagt bij aan een goede regulering van het vetweefsel. Daarnaast werkt het als sterke anti-oxidant. Juist tijdens het afvallen komen meer gifstoffen vrij: curcumine helpt om deze af te breken.

Ondersteuning tijdens een dieet

Zie kurkuma thee niet als een wondermiddel om af te vallen

Louter en alleen kurkuma drinken brengt je niet tot jouw streefgewicht. Het is dan ook vooral een steuntje in de rug, waarbij je de spijsvertering bevordert. 
Ook kan kurkuma het hongergevoel verminderen. Hierdoor grijp je minder snel naar zoetigheid en vette snacks.

Gember wordt om die reden, en andere redenen, ook vaak gebruikt bij het afvallen. Meer daarover weten? Gember en afvallen >>

Wees kritisch met datgene wat je eet.
Kies voor gezonde producten, drink voldoende water en beweeg regelmatig.

Kurkuma thee maken

Last van overgewicht en wil je afvallen met kurkuma thee? 
Je dagelijkse kopje thee maak je lekker zelf. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is verse kurkuma of eventueel kurkumapoeder. Verse kurkuma vind je in natuurwinkels, op de groentemarkt en de betere supermarkten. Poeder is overal verkrijgbaar; dit bestel je zelfs online.

Zo maak je een vers kopje kurkuma thee:

  • Snijd 1 cm van een verse geelwortel
  • Leg het stukje kurkuma in een grote mok
  • Giet hier 250 – 300 ml kokend water overheen
  • Laat de thee 10 minuten trekken

Je kurkuma thee is nu klaar. Voeg eventueel een snufje zwarte peper toe: dit zorgt voor een betere opname van curcumine in het lichaam. Bovendien geeft zwarte peper de kurkuma thee een bijzondere smaak. 

Kun je geen verse geelwortel vinden? Voeg dan ½ tot 1 theelepel kurkuma poeder aan een mok heet water toe.

Ook lekker: Gember kurkuma thee >>Hoeveel kurkuma thee moet je nemen om af te vallen?

Overmatig gebruik van kurkuma geeft bijwerkingen als spijsverteringsstoornissen, maagpijn, jeuk en mogelijk een verstoorde werking van de lever.

Het is daarom belangrijk om binnen de veilige dagelijkse dosering te blijven. Zoveel kurkuma thee mag je dagelijks nuttigen:

  • Verse kurkuma: 1,5 – 3 gram
  • Kurkumapoeder: 1 – 3 gram

Neem je dagelijks een kopje kurkuma thee, dan zit je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh). Alleen tijdelijk mag je hier overheen gaan: maximaal 2 – 3 maanden. Overdrijf het gebruik van kurkuma echter niet.

Tip: Combineer het gemberthee! Zo ontstaat een supergezonde, krachtig pittige kruidenthee, die prima past in elk dieet!

Gebruik je medicatie, overleg dan altijd met de arts of kurkuma verantwoord is. De stof curcumine is erg gezond, maar kan wel de werking van geneesmiddelen negatief beïnvloeden.

Lees meer over de gezondheidsvoordelen van kurkuma >>


Tags: