Gemberthee bij verkoudheid

Last van verkoudheid, een droge keel of hoesten? Gemberthee verlicht de klachten en helpt je er sneller vanaf. De gemberwortel heeft talrijke positieve eigenschappen voor het menselijk lichaam en wordt ook bij verkoudheid en griep steevast genoemd als zijnde een effectief middel. Wat doet een kopje gemberthee met je en hoe kom je zo snel mogelijk weer van je verkoudheid af? Sit back, relax en lees rustig verder.

Verkoudheid en virussen

In deze tijd van ongrijpbare virussen leidt zelfs een onschuldige verkoudheid tot alertheid bij menigeen. Niet vreemd natuurlijk, een koutje oké, maar Corona toch liever niet…

Net als Corona wordt ook verkoudheid veroorzaakt door virussen. Deze virussen komen ons lichaam binnen via de mond of neus. Meestal door inademing van minieme vochtdruppels die door de een wordt uitgeademd en door de ander ingeademd. Zoals we weten is het dus belangrijk afstand te houden van iemand die een virus bij zich draagt. Ook kun je het virus binnenkrijgen doordat de druppeltjes via bijvoorbeeld je hand in je mond of neus geraken.

We weten er vandaag de dag alles van door Corona. Maar ook de verspreiding van een verkoudheidsvirus gaat dus op dezelfde manier.

Zo snel mogelijk van je verkoudheid af

Als je verkouden bent dan is het slijmvlies in je neus, keel of bijholten ontstoken. Klachten die horen bij verkoudheid zijn een loopneus of een verstopte neus, keelpijn, oorpijn en hoesten.

Deze klachten gaan over het algemeen vanzelf weer over. Gemiddeld duurt een verkoudheidje hooguit een week. Let op zodra er ook koorts bij komt. Raadpleeg je huisarts zodra dit meer dan 3 dagen aanhoudt.

Je kunt je vaak ook wat belabberd voelen als je verkouden bent. Reden dus om er zo snel mogelijk weer vanaf te komen.
Hieronder een aantal tips bij verkoudheid:

  • Kleed je lekker warm aan
  • Neem een stoombadje als je neus erg dicht zit
  • Een lekker warme douche helpt ook het slijm wat los te laten komen
  • Geef je lichaam extra rust
  • Drink veel; water en/of kruidenthee. TIP: Gemberthee

Gemberthee helpt bij verkoudheid

Gemberthee is erg gezond en goed bij allerlei klachten zoals op deze website te lezen valt. Er zijn een aantal redenen waarom gember of gemberthee zo’n effectief middel is bij verkoudheid of griep.

Gember werkt slijmoplossend, het heeft een antibacteriële, een ontstekingsremmende èn een pijnstillende werking. Daarnaast bevordert het de bloedcirculatie en heeft het een verwarmende werking.

Allemaal erg wenselijke effecten voor iemand die verkouden is of griep heeft. Tijd om een lekkere kop verse gemberthee te zetten!

Vitaliserende gemberthee met citroen en honing

Het lekkerst en meest effectief is verse gember te gebruiken in plaats van zakjes gemberthee. Zo geniet je optimaal van alle positieve eigenschappen van dit specerij. Neem dagelijks een of twee koppen gedurende je verkoudheid en je geeft je lichaam net dat beetje extra!

  • Snij een stukje van ongeveer 1 cm verse gember in dunne plakjes. Raspen kan ook, hierdoor wordt het pittiger
  • Kook dit minimaal 10-15 minuten
  • Voeg de sap van een paar schijfjes citroen toe
  • Voeg wat honing toe, dit versterkt de werking en maakt tevens lekker zoet
  • Genieten maar!