Gember en afvallen

Als je wilt afvallen kan gember zeker een goed hulpmiddel zijn.
Deze krachtige wortel heeft vele voordelen en dus ook in de strijd tegen de kilo’s. Je kunt gember op vele manieren innemen, hierdoor is het eenvoudig toe te voegen aan je dagelijkse dieet.

Gember helpt bij het afvallen

Dat is duidelijk. En iedereen weet dat afvallen een proces is wat tijd nodig heeft en volgehouden moet worden. Dus waarom jezelf niet een beetje helpen met voeding, in dit geval gember, die daadwerkelijk bijdraagt aan het afvallen.? Daarnaast is gember overigens reuze gezond, dus twee vliegen in één klap!

Echter, blijf wel reëel, om echt af te vallen zul je gewoon moeten sporten en je aan een uitgebalanceerd voedingspatroon moeten houden. Maar gember past wel prima in zo’n voedingspatroon. Kurkuma overigens ook!

5 redenen om gember te nemen bij het afslanken


1. Gember stilt hongergevoel

Een groot voordeel van gember is dat het je hongergevoel stilt. Hierdoor zal je minder snel geneigd zijn om te snacken. En dat is natuurlijk ideaal tijdens een periode van afvallen.

2. Invloed op de stoelgang

De wortel helpt bij het ontgiften van het lichaam en heeft een goede invloed op de stoelgang. En een goede stoelgang is van grote invloed op het afvalproces van het lichaam. Je raakt sneller giftige stoffen kwijt en dit is bevorderlijk voor de werking van je lichaam en darmen.

3. Gember versnelt de stofwisseling

Gember zorgt ervoor dat de stofwisseling sneller op gang komt. Het grootste voordeel hiervan is dat daardoor je lichaam makkelijker vet verbrandt. Ook wordt het vocht in je lichaam sneller afgevoerd, wat een tevens bijdraagt aan het afvalproces.

4. Bloedsuikerspiegel in balans

Het gedurende langere perioden innemen van gember kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Vooral voor mensen met diabetes is dit van belang, maar ook om af te vallen heeft een stabiele / lage bloedsuikerspiegel zo zijn waarde. Dit zorgt namelijk dat de gewenste vetverbranding, ingezet bijvoorbeeld door te sporten, optimaal werkt en niet vertraagd wordt. Snellere vetverbranding betekent meer afvallen.

5. Weinig calorieën in gember

Er weinig calorieën in de gember zelf. Dus als je deze wortel in een gerecht toevoegt, of een kop gemberthee neemt, hoef je niet bang te zijn dat je een caloriebom tot je neemt. In een glas van 200 ml gemberthee zitten slechts 4 calorieën. Ook gemberwater is om die reden een prima alternatief.

Gember-citroenthee recept

gember en afvallen

Oké, gember helpt bij het afvallen. Hoe het nu aan ons dagelijkse dieet toe te voegen?

How about a cup of tea? Een goede manier om de dag te starten is met een lekkere kop homemade gember-citroenthee!

Benodigdheden: Gember en 1 citroen, eventueel wat honing.

  • Kook wat water
  • Snij een stukje verse gember (+/- 1 cm) in dunne plakjes (hoe meer, hoe pittiger)
  • Pers een citroen uit in je mok
  • Voeg de plakjes gember toe
  • Zodra het water gekookt is, giet je het eroverheen en laat je het een minuut of vijf trekken
  • Om het een beetje zoeter te maken kun je een theelepeltje honing toevoegen.
  • Je kunt de thee zeven of de plakjes gember erin laten zitten, wat je zelf fijn vindt.

Meer recepten om zelf gemberthee te maken>>


Tags: