Detox thee; ontgiften / afvallen

Met detox thee lichaam ontgiften of afvallen. Het voordeel van deze thee is dat het vochtafdrijvende werkt en het hongergevoel onderdrukt. Hierdoor heeft het een dubbele werking. Detoxthee is dus een goede manier om je lichaam gezond te houden en enkele kilo’s kwijt te raken.

Het idee achter detoxen

detox thee

Je hoort er veel over: detoxen. Dit wordt ook wel ontgiften van het lichaam genoemd. Gedurende je leven slaat je lichaam afvalstoffen op. Via de lever worden deze afvalstoffen afgebroken. Detoxen is gebaseerd op het ondersteunen van de lever en de nieren. Hierbij wordt het lichaam ontdaan van afvalstoffen of gifstoffen.

Sommige detoxkuren kunnen schadelijk voor je lichaam zijn. Methoden die veilig zijn mag je vaker toepassen, zoals warm waterbaden, een kleibehandeling of detoxthee.

Het lichaam ontgiften met detoxthee

Hoe werkt detox thee wanneer het op ontgiften aankomt? Deze thee helpt je lichaam met het afbreken en afvoeren van afvalstoffen. Bepaalde kruiden zuiveren het bloed en ondersteunen de nieren en lever, hoewel dit nooit exact is aangetoond.

Door het drinken van detox thee krijg je voldoende vocht binnen, waarmee je de nieren ook ondersteunt. Zo kan jouw lichaam nog beter de afvalstoffen kwijt.

Kun je afvallen met detox thee?

Detox thee wordt veel ingezet tijdens het afvallen of een dieet. Is het mogelijk om enkele kilo’s door middel van detoxthee kwijt te raken? De thee werkt vochtafdrijvend, maar alleen wanneer je kiest voor een theesoort met cafeïne/ theïne. Zit hier geen theïne in dan is het puur het vocht dat ervoor zorgt dat je ook meer moet plassen. Overigens is het altijd goed om minimaal 2 liter water waaronder ook thee te drinken.

Het drinken van detoxthee heeft nog een voordeel. De toegevoegde kruiden onderdrukken het hongergevoel. Hierdoor neig je minder snel naar snoep, koek of verkeerde snacks. Je houdt een dieet langer vol waardoor je meer afvalt.

De ingrediënten van deze thee

Wat zit er in detoxthee? Dit is heel verschillend. Vaak gaat het om kruiden die het lichaam zuiveren of het hongergevoel onderdrukken. Denk hierbij aan brandnetel, venkel of paardenbloem. Maar ook gember, kurkuma en kaneel doen het erg goed. Veel van deze theesoorten bestaan uit groene thee of witte thee. Wanneer je zelf detox thee maakt, dan bevat dit geen groene of witte thee, tenzij je er theeblaadjes aan toevoegt.

Zelf detox thee maken

Je kunt heel goed zelf een heerlijke detoxthee maken. Bedenk vooraf of je gebruik wil maken van theeblaadjes. Wanneer je hiervoor kiest dan krijgt de thee een sterkere smaak. Bovendien hebben groene of witte thee een aantal gezondheidsvoordelen, waarbij je het lichaam nog beter ondersteunt.

Voor een lekkere detox thee neem je de volgende ingrediënten: verse gemberwortel, gemalen kurkuma, kaneel, peperkorrels, kokosolie en zwarte, groene of witte thee. Hak de gemberwortel fijn en voeg alle ingrediënten aan een kop kokend water toe. Laat het geheel gedurende 10-15 minuten trekken. Experimenteer met de hoeveelheid ingrediënten, dit is vaak een kwestie van smaak.

Vind je zoete thee lekkerder, voeg dan een lepeltje honing toe. Dit geeft de thee een zoete smaak zonder dat je gebruik maakt van pure suiker. Wissel ook eens af met een schijfje citroen of sinaasappel. Dit geeft de detoxthee een frisse fruitige smaak.

Hoe vaak drink je deze thee?

Wat is het beste moment van de dag om detoxthee te eten drinken en hoe vaak doe je dit? In de ochtend lekker met een vers kopje thee wakker worden, waarbij je jouw lichaam ook nog eens een goede boost geeft. Heerlijk!

Het is meer dan voldoende om deze thee een tot twee keer per dag te drinken. Krijg je er maagklachten van, probeer dan andere ingrediënten.

Wellicht ook interessant